Roemenië


Roemenië - Helm Adrian M1915

Helm zonder kinriem en binnenwerk.  Helm is van donkerblauwe kleur.  De binnenzijde van het vizier en de nekbescherming werden ooit in het wit/geel overschilderd.  Aan de binnenkant is een grijze verfspat (spray?) aan te treffen.


Zwitserland


Helm M1918

Sturmgewehr 57 bajonet - Victoria Schwyz

Bajonet met bijhorende schede en 'frog'.  Bajonet mooi gemarkeerd.  Functionele drukknop.

Schop met draagtas

Lederen tasje gemarkeerd met Zwitsers kruis en maker 'A. Grünefelder - Bad Ragaz'.  '39 gedateerd.  Blad van de schop eveneens gemarkeerd.


Tschjechië


Bajonet VZ24

Bajonet met bijhorende schede. Functionele drukknop, houten handvat. Bajonet gemarkeerd met de letters 'tgf' (Zbrojovka, Brno) en het cijfer '005' op de pommel. Schede gemarkeerd met 'E3(leeuwtje)46'. 


Japan


Arisaka Type 30 Bajonet

Bajonet met bijhorende schede en lederen frog. Functionele drukknop. Lemmet gemarkeerd met Japanse maker, uiteinde pommel voorzien van lotnummer.


Noorwegen


M1916 bajonet voor 'Krag–Jørgensen'

Bajonet met nummergelijke schede.  Schede in bakeliet/kunststof - vermoedelijk jaren '30.

K98 bajonet

Duitse K98-bajonet met bewerkte schede voor hergebruik.  Typisch Duitse markeringen op schede en bajonet (Waffenamt).  Bajonet gemarkeerd met '41cul' en genummerd met '9075c'.  Schede gemarkeerd met '43asw'.


Oostenrijk


M1895 'Steyr-Mannlicher'

Bajonet met bijhorende schede en 'frog'.  Bajonet voorzien van hulpkorrel op de loopring.  Lemmet voorzien van maker en keurstempel.  Functionele drukknop.  'Frog' met maker 'Hruby & Co Hachenburg'. 


Tsjecho-Slowakije


Helm gemeentepolitie

In gebruik vanaf 1919 - 1945.  Zeldzaam stuk.


Portugal


M1915 helm

Helm met binnenwerk en kinriem.  Helmschaal na 14-18 overschilderd (ook deels op het binnenwerk) en voorzien van een kruis.  Dit type helm zou ook tijdens de Spaanse burgeroorlog gedragen geweest zijn.